We'll take it from here

ESE.service biedt de totale service oplossing voor uw PV installatie. Dit gaat van professionele monitoring tot service en onderhoud van particuliere en industriële PV-installaties.


Om de beste opvolging, service en dienst na verkoop aan onze klanten aan te bieden, hebben we er voor gekozen om deze in een aparte divisie onder te brengen die volledig onafhankelijk opereert. Service aan PV-zonnepaneel installatie’s is dan ook echt de corebusiness van onze service mensen.

 

Webhosting


Eénmaal de nodige hardware is geïnstalleerd, configureren we deze op onze relevante webhosting platforms. Ook hier zijn er verschillende oplossingen van toepassing naargelang het gekozen monitoringsysteem en uitbreiding.


Op deze manier hebt u steeds alle informatie binnen handbereik, ontvangt u de nodige rapportering van de opbrengst van uw PV-installatie en wordt u ook verwittigd van een eventuele service nood.
Via deze webhosting kan u ESE.service dan ook toelaten om van op afstand de PV-installatie te gaan consulteren en eventueel de nodige ingrepen te doen.

 

Actieve monitoring


Bij de commerciële PV-installaties is een continue opvolging geen overbodige luxe. De hoge investeringskost dient immers te renderen, en storingen dienen zo snel mogelijk te worden gedetecteerd en opgelost. Zonder monitoring en opvolging kan het weken of maanden duren vooraleer u opmerkt dat de installatie minder rendeert. De actieve monitoring van ESE.service zorgt voor een constante verbintenis tussen installateur & klant. Tevens ontzorgen we u van alle activiteiten aangaande monitoring en service en kunt u zich 100% focussen op uw core-business.  

 

Voordelen:


•    Dagelijkse opvolging van uw geïnstalleerde PV-installatie, door ons personeel.
•    Bij storing wordt u of uw klant – zoals gewenst - binnen de 48u gecontacteerd en wordt de interventie ingepland (o.v. beschikbaarheid van onderdelen en/of omvormers bij leveranciers),
•    Interventie in regie door zeer bekwame en ervaren techniekers,
•    Dagelijkse mail met opbrengsten en eventuele meldingen (indien gewenst).
•    Periodieke rapportering van de opbrengst en performantie.
•    Een persoonlijke toegang tot het monitoringportaal.

Audit en onderhoud

Naargelang de PV-installatie en de overeengekomen termijn wordt er één of twee maal per jaar een volledige audit uitgevoerd op de PV-installatie. De site waar de installatie geplaatst is, is immers constant in verandering. Bijvoorbeeld een extra airco of een uitbreiding van een gebouw kunnen voor schaduw zorgen op de panelen. Tevens is een technische installatie onderhevig aan slijtage en vervuiling. Het is dan ook belangrijk grondig te controleren of de installatie optimaal functioneert. Zo kan ESE.service  een optimale werking van uw installatie garanderen en ontzorgen zodat u zich kan focussen op uw corebusiness.

 

Wat houdt deze audit in:

  • Controle van de panelen, bekabeling, montage-structuren, omvormers, elektrische componenten en kasten.
  • Thermografische scan panelen, elektrische componenten en kasten.
  • Analyse schaduwvorming en vervuiling.
  • Reiniging van de ventilatie van de omvormers
  • Eventuele voorstellen tot optimalisatie.
  • Gedetailleerd verslag.

Interventies

ESE.service beschikt over zeer bekwame en ervaren techniekers die er alles aan doet om je problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Zij zijn uitgerust met de nodige apparatuur zodat ze de gepaste diagnose kunnen stellen.

Mede door een korte responstijd beperken we de down-time van de installatie tot een minimum.
Interventies kunnen door u zelf worden aangevraagd of voortvloeien uit de actieve monitoring en audit van de PV-installatie.
De interventies worden in regie uitgevoerd.
Ook het beheer van garanties nemen we voor ons.

Dit omvat alle administratieve ondersteuning tussen de fabrikant en u.

FAQ

Facebook feed