Hello sunshine

Hier liggen de roots van de ESE Group.
Reeds 10 jaar ontwerpen en installeren wij PV-zonnepaneel installaties werkelijk van A tot Z. Door deze jarenlange ervaring hebben we heel wat expertise opgebouwd die ons toelaat om voor al onze particuliere en industriële klanten de meest ecologische-en economische oplossing aan te bieden.

Wij zijn actief in Vlaanderen, Brussels gewest, Wallonië en Frankrijk. Voor deze verschillende werkgebieden beschikken wij dan ook over de nodige certificeringen en administratieve procedure kennis.
De passie voor techniek leidde tot een doorgedreven selectie van alle nodige componenten en merken. De meeste van onze componenten laten we zelf produceren of voeren we zelf rechtstreeks in. Gezien onze schaalgrote zijn we voor de meeste van onze merken invoerder, verdeler en service partner.

 

Ons aanbod

Sunlink-PV is een Chinese producent van zonnepanelen van absolute topkwaliteit. 4 verschillende Tier-1 merken worden oa hier geproduceerd. Wij auditen dit bedrijf twee maal per jaar en de geleverde panelen worden bij levering getest door een onafhankelijk keuringsorganisme.
ESE is exclusief invoerder en verdeler van Sunlink-PV in België, Luxemburg en Frankrijk.

SunPower Premier Partner betekent dat wij een superieure service aanbieden die aansluit bij de SunPower normen.
SunPower biedt de meest performante panelen op de mark aan en dit in partnership met Total en de Stanford University.
In België en Frankrijk zijn er slechts een handvol installateurs die deze ‘titel’ dragen.
 

De Zwitserse multinational is één van de wereldspelers in de productie van elektrische componenten van topkwaliteit.
De door hen geproduceerde solar omvormers volgen dan ook deze industriële topkwaliteit visie
ESE is Verdeler en Service-partner van ABB-solar. Hierdoor kunnen onze klanten ook een 10 jarige garantie verkrijgen op deze omvormers.
 

SunBeam is een Nederlandse aanbieder voor plat dak montage- systemen. Extra stevigheid wordt geboden door de matrix opbouw systeem en ballastberekening. Hierdoor geniet de eindklant van een Euronorm 1 garantie .We zijn dan ook official partner en verdeler van Sunbeam.Onze garanties

RESCERT, of Renewable Energy Systems Certification is een geharmoniseerd systeem in België is opgericht geweest met het oog op opleidingen en certificatie van betrouwbare en kwaliteitsvolle installateurs van fotovoltaïsche systemen. 

PV Cycle is een uitgebreid netwerk van vaste inzamelpunten en ad hoc ophaalocaties, gecoördineerd door PV CYCLE, garandeert u een volledige en duurzame dienstverlening voor afval van afgedankte zonnepanelen.

Specifieke certificering voor het installeren van PV-zonnepanelen installaties. Uitgereikt door Franse vereniging die de kwaliteit van professionele diensten wil bevorderen en de kwaliteitsnormen en regelgeving beheert.

Boerenbond streeft als belangenorganisatie naar een levenskrachtige, duurzame land- en tuinbouw. Als partner bouwen we samen met hen en duizenden leden en sympathisanten aan de toekomst van het platteland.

Hoe gaan we te werk?

Bent u een particuliere klant;

1.    We informeren naar de nodige basisgegevens en luisteren naar je specifieke wensen. Op basis hiervan maken we één, twee of meerdere vrijblijvende offertes aan.

2.    Tijdens een bezoek ter plaatse bespreken we de voorgestelde offertes en krijgen wij meer zicht op de mogelijkheden van het beschikbare dak of andere technisch belangrijke zaken. We kijken ook meteen waar we de omvormer zullen plaatsen en hoe we het traject van de bekabeling zullen laten lopen.

3.    Eens de offerte is goedgekeurd, ontvang je van ons een duidelijke orderbevestiging en leggen wij een afspraak vast voor de plaatsing. U krijgt van ons hier nog een tijdige bevestiging van voor de effectieve plaatsing.

4.    DING-DONG, de installateurs zijn er! De plaatsing vindt plaats. Een team van 3 personen, 2 dakwerkers en 1 elektricien, zullen de PV-installatie voor hun rekening nemen. De elektricien start meteen de installatie op, verbindt de omvormer indien nodig met internet voor het opstarten va de monitoring en maakt in 3-voud een elektrisch schema op. Vanaf dit moment geniet u reeds van de door u zelf opgewekte zonnestroom.

5.    Een onafhankelijke keuringsorganisatie zal u contacteren om de PV-installatie te komen keuren op het tijdstip wat u het beste past.

6.    Wij ontvangen het keuringsverslag & voorzien de administratieve afhandeling bij de netbeheerder (conform GPDR-wetgeving).

7.    Na registratie ontvang je een mail van de netbeheerder alsook van ons met alle informatie die later van toepassing kan zijn (ééndraadsschema + keuringsverslag)
 

 

Bent u een Industriële klant;


1.    We informeren naar de nodige basisgegevens en luisteren naar je specifieke wensen. Op basis hiervan maken we één, twee of meerdere vrijblijvende offertes aan. Deze bestaan uit een volledig op maat uitgewerkte technische oplossing met de bijhorende opbrengst simulatie en economische rentabiliteitssimulatie.

2.    Tijdens één of meerdere plaatsbezoeken bespreken we de voorgestelde oplossingen ten gronde en verfijnen we deze naar de technische en economische noden en mogelijkheden van elke individuele klant.

3.    Eens het project is goedgekeurd, ontvang je van ons een duidelijke orderbevestiging die een grondige omschrijving omvat van het project.

4.    Onze projectverantwoordelijke laat een netstudie uitvoeren bij de netbeheerder en begeleidt u administratief verder voor het bekomen van een injectiecontract, eventuele bouwvergunning…

5.    Samen met u en de verantwoordelijke projectingenieur wordt er ter plaatse een Kick-off meeting georganiseerd waarbij alle technische zaken, veiligheid en planning ten gronde worden besproken.

6.    Tijdens de effectieve plaatsing staat u steeds in contact met onze verantwoordelijke projectingenieur. Deze volgt de werkzaamheden ter plaatse van kortbij op en stuurt bij waar nodig.

7.    Na de installatie en testproductie wordt de volledige installatie gekeurd door een onafhankelijk keuringsorganisme.

 

8.    Met deze keuring vragen wij bij de netbeheerder de effectieve opstart van de installatie aan. Bij deze effectieve opstart gaat meteen ook de productie van GroeneStroomCertificaten van start.

9.    ESE.solar staat nadien in voor de administratieve afwerking bij de netbeheerder en begeleidt u verder bij het verkrijgen van alle nodige subsidies etc.

10.    Na de effectieve opstart wordt ook samen met u een oplevering georganiseerd, waarbij wij de volledige installatie samen overlopen en eventuele details nog inplannen. Bij deze oplevering ontvangt u ook een volledig as-built dossier.
 

Product in de kijker

Montage-systemen Sunbeam

SunBeam is een Nederlandse aanbieder voor plat dak montage- systemen.

Extra stevigheid wordt geboden door de matrix opbouw systeem en ballastberekening. Hierdoor geniet de eindklant van een Euronorm 1 garantie .

We zijn dan ook official partner en verdeler van Sunbeam.

Bel ons voor meer informatie

Tell a friend

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

: *
: *
Verificatie:
15 min 1  =   Geef het resultaat in
U kan na het versturen te allen tijde via deze link uw persoonlijke gegevens aanpassen en/of verwijderen die bewaard worden op onze website en dit in het kader van de nieuwe GDPR wetgeving. (25/05/2018)

FAQ

Waarom voor zonnepanelen kiezen?

Zonnepanelen zijn de ideale manier om uw dak op een efficiënte manier te benutten. Met het vooruitzicht op stijgende energieprijzen, is het dan ook evident dat men manieren zoekt om te besparen op de energiefactuur.
De installatie van zonnepanelen op uw dak, kunnen uw volledige energieverbruik dekken en maken je onafhankelijk. Met een terugverdientijd van 4 à 8 jaar tijd, zijn zonnepanelen de meest ecologische en economische oplossing voor uw energieproblemen.

 

Hoe werkt een zonnepaneel en hoe wordt het gemaakt?

Een PV-zonnepaneel zet zonlicht om in gelijkstroom, maar hoe werkt dit juist? Een standaard kristallijn zonnepaneel is samengesteld uit meerdere onderdelen. Het hoofdbestandsdeel van een zonnepaneel zijn de zonnecellen. Een zonnepaneel kan uit 60 tot 104 zonnecellen.

Alle cellen worden verbonden met metalen geleidende strips en worden ingebed langs beide kanten door een EVA laag. Aan de achterkant wordt een witte of zwarte backsheet bevestigd. Aan de voorkant wordt een anti-reflecterend gehard glas geplaatst. Dit alles wordt samengehouden door een aluminium frame.

De cellen zijn gemaakt uit een siliconen staaf die eerst zeer dunne schijfjes (= wafers) gesneden worden en deze worden chemisch behandeld, Zo krijgen ze een ruw oppervalk en oneffenheden en worden ze aan 2 kanten geladen, de ene kant negatief, de andere positief.  Wanneer fotonen die het zonlicht meedraagt deze cel bereiken, springen de negatief geladen elektronen over naar de positieve zijde en vullen ze de oneffenheden in. De energie die deze beweging teweegbrengt, creëert de stroom die door panelen loopt.
 

Hoe is een PV-installatie samengesteld?

Om te weten hoe een zonnepanelen installatie werkt, moeten we eerst gaan kijken naar de onderdelen. Een PV-installatie bestaat uit 4 hoofdonderdelen.

Vanzelfsprekend heb je eerst zonnepanelen nodig. De werking van deze worden hier uitgelegd.
Om de gelijkstroom (DC-spanning) die de panelen opwekken om te zetten naar bruikbare wisselstroom (AC-spanning) heeft men een omvormer nodig. De omvormers die wij aanbieden zijn van het merk ABB, SMA of SolarEdge.

Het vermogen van je omvormer is meestal niet gelijk aan het vermogen van de zonnepanelen. Dit omdat elke omvormer een optimale belasting heeft die afhankelijk is van de oriëntatie van de installatie, de locatie en het type zonnepanelen. Er wordt ook steeds getracht om een zo laag mogelijke prosumententarief te hebben tov het totaal vermogen van de installatie. De omvormer komt best zo dicht mogelijk bij de elektrische kast. Via DC-kabels (gelijkstroomkabels) worden de zonnepanelen aan de omvormer gekoppeld. De omvormer op zijn beurt, wordt aan de elektrische kast aangesloten via AC-kabels.

Bij het installeren van de installatie, moeten de zonnepanelen uiteraard ook bevestigd worden. Het montage systeem hier hangt af van het type dak. Wij bieden oplossingen voor daken met pannen, leien, tegelpannen, golfplaten, staalplaten maar zeker ook voor platte daken.
 

Hoeveel zonnepanelen moet ik installeren?

Het aantal panelen dat je nodig hebt hangt af van meerdere factoren. Uiteraard moet men eerst kijken naar het verbruik en naar het verbruik dat je in de toekomst verwacht. Aan de hand daarvan kan men gaan inschatten hoeveel zonnepanelen nodig zijn.

Echter, de opbrengst van uw panelen hangt ook af van de hellingsgraad van het dak, de richting van het dak naar het zuiden en de locatie van uw woning. Op die manier kunnen we gaan berekenen via PVGIS, een rekentool van de Europese Commissie, wat uw installatie kan opbrengen op jaarbasis.

Uiteraard moet men ook rekening houden met de beschikbare oppervlakte van uw dak of tuin.
 

Hoe berekenen we uw rendement?

Bij de berekening van uw rendement houden we rekening met:

-    Het geïnstalleerd vermogen
-    De geraamde opbrengst van de installatie
-    De kostprijs van de installatie
-    Het prosumententarief
-    De elektriciteitsprijs
-    De geschatte onderhoudskosten

Aan de hand van alle bovenstaande factoren gaan wij simuleren wat uw zonnepaneleninstallatie kan opbrengen voor u. Hierbij kijken wij ook in hoeveel de terugverdientijd van uw installatie is.
 

Wat is het prosumententarief?

Eigenaars van zonnepanelen dienen een prosumentenvergoeding te betalen. Dit is een tarief dat u betaalt omdat u ook nog steeds het net gebruikt. Overdag steekt u bijvoorbeeld energie op het net en ‘s avonds neemt u energie af van het net. Het prosumententarief verdeelt de netkost terug over alle gebruikers van het net.

U betaalt het tarief op het maximale AC-vermogen van uw omvormer vermenigvuldigd met het prosumententarief, dat verschilt van netgebied tot netgebied.
 

Welke producten bieden we aan?

ESE.solar is aanbieder van kwalitatief hoogstaand materiaal en dankzij een goede relatie met onze leveranciers kunnen we ook de beste service voorzien.

- SunLink zonnepanelen:    deze zonnepanelen zijn afkomstig van ons Chinees huismerk. SunLink-PV maakt onderdeel uit van CEC-group, een wereldspeler op gebied van o.a. elektronische apparatuur. Aangezien Sunlink-PV zelf z’n eigen zonnecellen en panelen in-house produceert kan het steeds dezelfde hoogste kwaliteit garanderen en het is dan ook producent voor ‘Tier 1’ merken zoals Trina Solar, GCL-systems, PhonoSolar…

        Om een blijvende kwaliteit te garanderen gaan wij minstens 1 maal per jaar op audit bij SunLink-PV. Ook laten wij een onafhankelijk controlebureau, SolarTester, de geleverde panelen testen.- SunPower:         SunPower is een Amerikaanse producent van zonnepanelen en zonnecelen. SunPower zonnepanelen staan ervoor gekend de meest efficiënte te zijn die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Indien je de créme de la créme wenst op vlak van zonnepanelen, ben je met SunPower aan het juiste adres. Niet alleen staan ze bovenaan het lijstje van producenten van Tier 1 zonnepanelen, neen, met een garantie van 25 jaar ben je verzekerd van je investering.


- ABB:        ABB is een Zwitserse multinational die zich toespitst op allerlei toepassingen in de energie en automatisering. Omvormers zijn essentieel voor de goede werking van de PV-installatie. ABB biedt topkwaliteit aan op de market en om die reden verkiezen wij ABB als standaard omvormer.

        De ABB omvormers genieten standaard van een 5–jarige fabrieksgarantie die optioneel kan uitgebreid worden. De te verwachten levensduur van deze omvormers is echter ongeveer 12 à 14 jaar.- SolarEdge:        SolarEdge is een bedrijf die zijn oorsprong vindt in Israël. Ze zijn aanbieder van power optimizers, omvormers en monitoring systemen. Het doel van SolarEdge is om de maximale output van de PV installatie te verhogen. Dankzij de Optimizersboxen die onder elk paneel geplaatst worden, worden de zonnepanelen als het ware omgevormd tot slimme zonnepanelen.
       
    Dankzij de individuele sturing van elk paneel, kan de opbrengst van de volledige installatie sterk stijgen. Schaduw, wolken of andere obstakels beïnvloeden niet langer alle zonnepanelen.


- SunBeam    Is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van platte dak montagesystemen. Dankzij een slimme en stabiele constructie die makkelijk te installeren is, liggen uw zonnepanelen veilig op uw plat dak.
 

Facebook feed